2010-05-30

Den som tiger samtycker...

Tystnad kan bero på tidsbrist eller intresseförskjutningar. Våren är en bråd tid...

Den politiska debatten har på sistone varit obehaglig och inte lockat till kommentarer. Hörde en partiledardebatt där Reinfelt stod för lågmälda sakskäl medan Sahlin upprepat hamrade in samma budskap om socialdemokratins "smarta" lösningar.

Inte minst obehaglig har varit jakten på "integrationspoäng".
Först ut var skandalen kring namnköp en masse av somalier via en landsman i samband med valet 2002, en man som nu valt att byta sida och framträda. Medlemsavgifter skall ha betalats in, av vem har inte framgått, inte heller vem som till sist tjänade på den affären. Vi motser en utredning!

Nästa är ett antal socialdemokratiska små föreningar i Stockholms arbetarkommun som röstat in sin släkting, en svensk medborgare med turkisk etnicitet, till riksdagslistan.. Det tycks råda oklarhet om det finns styrelser eller verksamhet i föreningarna. Tv har dock arbetarkommunen fullt förtroende för vederbörande..
Kan vi vänta oss en utredning?

Att integration är ett honnörsbegrepp som öppnar för resurstilldelning visar också bildningsförbunden. Nu senast (DN 29.5) skall Medborgarskolan granskas, efter att ha värvat så många studicirkelmedlemmar bland somalier i Tensta-Rinkeby att mellan 15 och 30 miljoner i skattepengar under åren 2006-2009 skall ha överförts från övriga bildningsorgansationer till Medborgarskolan. 
Kulturförvaltningen i Stockholms stad har reagerat på den explosionartade uppgången och krävt en utredning av verksamheten 2008


Inga kommentarer: