2010-06-10

Miggors klagan

På Merith Wagers blogg släpps då och då in förtvivlade inlägg från "Miggor", anonyma tjänstemän på Migrationsverket.
Här ett utdrag från dagens inslag, som på olika sätt behandlar ungdomars situation

Den socialdemokratiska synen på Astrid Lindgren-landet, där alla barn ska få bo, är djupt rotad. Och själv har jag i år haft 35 ansökningar på mitt bord, som sökte på anknytning till sju ”ensamkommande barn” som så sent som i höstas när de fick PUT* inte hade en enda släkting i livet. Det var vad de sa då… Och enligt ett besked från Rättsenheten så gör det inget om sådana barn fått PUT på oriktiga uppgifter, de ska ändå få hit sin familj!

Sverige – ett Mecka för identitetslösa och för bedrägerier
Jo tack: när verksamhetsområdeschefen för BBM i egen hög person beordrar personalen att bortse från DNA-reglerna, så rasar det in folk som är några helt andra än vad som sades. Den intresserade politikern kan ju åka på studiebesök till socialförvaltningarna i de största förorterna, så får de det svart på vitt. Gifta som i själva verket är syskon, barn som ingen vet vilka de är, folk som försvinner spårlöst och dyker upp i en annan identitet någon annanstans. Eller så går det som i Högsby**, det kostar några miljoner.

Barnäktenskap, och barn som tas från sina vårdnadshavare i andra länder
Det finns just nu en utredning på gång om det här med barnäktenskap, som regeringen presenterade den 20 maj i år, eftersom det bara blir värre och värre det här med ungdomar i Sverige som ska giftas bort mot sin vilja. Ett litet råd till regeringen: Ni kan korta ner den utredningstiden avsevärt genom att skicka utredarna till Migrationsverket.

* PUT= permanent uppehållstillstånd
**Högsby-ärendet gällde anhöriginvandring som efter något år och DNA-prov visade sig inte vara anhöriga, varför kommunen av Migrationsverket  nekades ersättning för deras uppehälle...

Inga kommentarer: