2010-06-06

Stormar i bloggosfären

För den som inte är nöjd med offentlig redovisning av Gaza-affären finns det möjlighet att själv vädra sina antipatier. Här ett inslag från passionerad Palestina-vänster. Vederbörande Lundaprofessor uttrycker sig mindre akademiskt än inom sitt forskningsområde, zoologisk ekologi.
Tyvärr går det en allt skarpare linje mellan fundamentalistiska krafter från olika samhällskikt och ett mera sansat liberalt förhållningssätt.

Ett aktuellt område är åsiktsfriheten på internet. Den nya Europa-deklaration som de facto undertecknats av Sveriges M och Kd-representanter har bl a följande lydelse:
A. Det är viktigt att se till att den virtuella demokrati som Internet erbjuder fortsätter att hålla en hög nivå och att den inte utgör något hot mot kvinnor och barn.

Man kräver bl a att Google skall spara samtliga meddelanden i  upp till 2 år.  Vi har nyligen upplevt hur Kina utnyttjat Googles tidigare medgörlighet för att kunna jaga dissidenter på nätet. Det är glädjande att konstatera att liberala C och Fp-representanter i Europa-parlamentet tagit avstånd från kravet. Kampanjen mot barnporr bör kunna arbeta med bättre riktade och mindre trubbiga medel än att se till att man håller "en hög nivå" på internet.

Ordet bör vara fritt för både Muffare och Svenssons även om de kan riskera att förlora läsare...

Inga kommentarer: