2010-06-08

Politisk fråga

Sakine Madon ställer en politisk fråga i dagens  Expressen :

Ship to Gaza-aktivisterna hoppar glatt i samma båt som islamister och rasister. Det ställs bisarra krav på att judar i Sverige ska ta avstånd från Israel - samtidigt som de svenska aktivisterna slipper förtydliga vad de tycker om sina mindre trevliga samarbetspartners i Ship to Gaza. Så bakvänt.
De som däremot borde klargöra vad de tycker är svenska politiker och andra som gladeligen via Ship to Gaza samarbetar med turkiska IHH - som har kopplingar till Hamas - och representanter från turkiska högerextrema partiet BBP.
Israel förtjänar kritik och får det också, vilket är bra. Frågan är bara varför fredsaktivisterna inte hajar till när extremister från Iran och Turkiet ger sig in i konflikten.
När frågan om hur Mehmet Kaplan (MP) och de andra svenskarna som var ombord ställer sig till Ship to Gazas samarbete med högerextremistiska BBP, kom inget svar i gårdagens extrainsatta riksdagsdebatt. Kaplan och vännerna fick flera chanser, men vägrade svara.

Riksdagsdebatten kommenteras av Fredrik Malm (Fp) på hans blogg som också närmare beskriver BBP.  Den militanta inställningen bland de 600 passagerarna på det turkiska fartyget framgår också av Per Jönssons  reportage i DN. "Turkiska aktivister ville dö som martyrer"

Bodström har tidigare (1.6) delvis svarat på den politiska frågan:
Israel igen

Nej, vi sympatiserar inte med Hamas.
Nej, vi anser inte att det är rätt att skjuta raketer in i Israel.
Nej, vi försvarar inte några terroristdåd mot oskyldiga människor.
Men vi är otroligt upprörda över att Israel återigen bryter mot internationella konventioner och tar till övervåld på det sätt som man har gjort här, och så många gånger förr.


Alf Svensson formulerar idag i sin tur ytterligare frågor på Newsmill:

Färska uppgifter gör gällande att Iran ska skicka skepp till Gaza - med eller utan våld
Det är inte svårt att förstå, menar jag, att Israel vill stoppa inflödet av vapen till Hamas. Att Irans regim gärna förser Hamas med vapen kan väl inte särledes många betvivla? Att Hamas utifrån sitt egentliga mål - att utplåna Israel - är berett att använda vapen mot Israel kan väl heller inte ifrågasättas?











Inga kommentarer: