2010-03-06

Politiken i Flen har inte varit tydlig

Texten står under ett foto av Anders Berglöv, socialdemokratiskt kommunalråd i Flen. Dagens samhälle har i veckans nummer (4.3) en artikel av Lars Hugo om utfallet av SCB:s medborgarenkäter, där Flen har tilldragit sig en mindre smickrande uppmärksamhet. Tillsammans med Strängnäs ingår Flen i jumboligan vad gäller medborgarnas uppskattning. I artikeln har kommunalrådet Anders Berglöv intervjuats. Inför en ny mandatperiod är det naturligtvis av intresse att ta del av hans syn på läget. Nedan citat ur Hugos artikel:

“Flensborna är missnöjda. Det vet kommunstyrelsens ordförande Anders Berglöv (S) om och han kan förstå varför. Flen är inte lätt att styra, slår Anders Berglöv fast.
-Här finns ett antal orter där var och en har en stark lokal identitet. Delarna drar åt olika håll och det är svårt att hitta en gemensam nämnare för kommunen, säger han.

När medborgarna i SCB:s medborgarenkät gav svaga betyg åt kommunal service, åt kommunen som en bra ort att leva i och möjligheterna till inflytande så blev han inte särskilt överraskad.
-Flen har problem med sysselsättning och utflyttning, det är naturligt att kommunen får klä skott för det. Men missnöjda medborgare är en allvarlig varningssignal, säger Anders Berglöv.
För kommunledningen är resultaten i undersökningarn ett tungt underlag för planeringen.
-Vi kan inte ta upp kampen med Eskilstuna och Katrineholm utan måste gå vår egen väg. Fast den är svår att hitta. Sörmland är som en hålkaka med ett hål i mitten och där finns vi.”



I tidningen kontrasteras dessutom positiva Åmål och negativa Flen.

Inga kommentarer: