2009-11-29

Framtidsvisioner

Flens kommundirektör sedan något år Lars Rådh har energiskt tagit tag i kommunens problem och vill nu genomdriva Färdplan Flen. Ett första mål är att få fram en vision, nästa är att långsiktigt följa upp och göra en utvärdering Han har föreslagit kommunfullmäktige att uppdra till till kommunstyrelsens arbetsutskott att utgöra en styrgrupp som skall tillsätta en arbetsgrupp som skall dra upp riktlinjer för arbetet.

Lars Rådh är övertygad om att ett långsiktigt arbete skall ge resultat, trots de många negativa faktorer som han räknar upp, och trots att han kan konstatera att tidigare visionsarbete har betraktats som bortkastat eller delvis glömts bort. Att arbetet för att ge resultat måste ske långsiktigt inskärps på många ställen i skrivelsen.

Resurser behövs för projektet , både tid och pengar. För nästa år föreslår Lars Rådh att 1,9 milj avsätts, även om man inte nu kan precisera hur pengarna skall användas. Resultaten bör årligen utvärderas, för att arbetet fortsätningsvis ska kunna prioriteras.
I förslaget ingår särskilda arbetsinsatser som kan driva det långsiktiga arbetet samt en årligen återkommande "varumärkesmässa. Färdplan Flen förutsätts engagera både medborgare och näringsliv och ge alla en mer positiv syn på framtiden.

Inga kommentarer: