2009-12-11

Teknisk nämnd 7.12

Underhandsrapport från Teknisk nämnd 7.12. (Som ersättare har jag möjlighet att ställa frågor men kan inte göra yrkanden.)

Den nya förvaltningschefen Bength Sandberg deltog ffg i  nämnden. Sammanträdet var offentligt men hade inte lockat någon åhörare.
På dagordningen stod beslut om antagande av verksanhetsmål för 2010. Bland ärendena märktes vidare  beslut om äldreboendet i Slottskogen, förslag till översyn av förvaltningens organisation samt kostenheten,  vidare frågan om "trädplan" för Malmköping. Utanför dagordningen tog Robert Nordgren upp behovet att bevaka kommunens intressen i eventuell samfällighet, i samband med kommande försäljning av Lästen.

Måldiskussionen var mager och fokuserade inte på förvaltningens huvuduppgifter, som väl måste sägas vara servicefunktioner inom kommunens infrastruktur. Som viktigaste mål antogs att se till att det finns minst 50 byggklara tomter i Flen 2010. Vid fråga förklarades att mer än 50 fanns redan i dagsläget, så målet var därför lätt att uppnå, dessutom konstaterades att målet ju är mätbart.

Dagens huvudintresse kom att läggas på frågor kring kostenheten, dess organisationn och förhållande till städfunktionen. I den information som inledde sammanträdet redovisade Sari Eriksson den utredning kring kostenhetens organisation och ekonomi som beställts hos PriceWaterHouseCoopers och som delades ut vid mötet. Färre tillagningskök i kombination med leverans  av kyld mat till äldreboenden  på fredag em kan dels spara tjänster, dels bidra till att minska onödig varmhållning och därmed kvalitetsförsämring. Utredningen kommenterades inte av kostchefen.

Beslutsärendet  om trädplan för Malmköping hade föregåtts av begäran från privatpersoner om att få bort störande eller förstörande träd, delvis ingående i allé. Ärendet väcktes i augusti och gällde då i första hand att  kommunens träd skuggade huset och gav besvär med nedfallna grenar och löv på privat tomtmark.  Träden togs bort genom tekniska förvaltningen dagen innan nämndens beslut om översyn av trädplan skulle tas. Ingreppet i allén uppmärksammades i Ekuriren och diskuterades livligt i Malmköping. Att ärendet var infekterat framgick av att nämndens ordförande ansåg sig böra meddela  nämnden att vederbörande ringt och bett att få framföra till nämnden att hon ansåg sig förföljd av Malmköpingsborna. Nämnden förklarade dock enhälligt att detta var en fråga som inte ingick i dagens ärende.

Vid nämndens sammanträde klubbades också utan särskilda yrkanden beslutet att godkänna förslagshandlingar för byggnation av nytt äldreboende på fastigheten Salsta 7:3. Kring det protokoll i frågan som förelåg från föregående nämndsammanträde, 5.10, finns det anledning att återkomma.

Inga kommentarer: