2010-08-05

Förbjud burka i offentlig miljö!

Burka är ett politiskt budskap. Burka symboliserar förtryck av kvinnan.  Islam kräver på sin höjd huvudduk. Saudiska pengar till moskebyggen och underhåll av imamer har medfört en sträng wahabitisk inriktning av svensk islam, ofta strängare än i de samhällen invandrarna har lämnat bakom sig på grund av förtryck. Burkan är ett uttryck för maktutövning över kvinnor och individer.

Att förbjuda burka innebär ett stöd för de många kvinnor som inte är vana från sina hemländer vid detta tvång, för dem som tvingas bära burka av "familjeskäl", för dem som tvingas av reaktionär religiös ledning.

Det finns dock en grupp kvinnor, i första hand kvinnliga konvertiter, som bär burkan som politisk programförklaring. Detta är knappast en förmildlrande omständighet! Politisk islamism bör bekämpas, som uttalad fiende till västerländsk kultur och etisk uppfattning.

De perioder då islam stått fär kulturella framsteg har det rört sig om en blandkultur där man låtit sig influeras av värdlandets högre kultur och av de skatter, tributer och slavsystem som underlättat framväxandet av en njutningslysten överklass men också av lärda män och reliösa personligheter. Med jämna mellanrum har man om och om igen återfallit i barbarisk rättrogenhet, med nedgång i kultur och sociala förhållanden..

Burka symboliserar andligt förtryck och bör därför inte accepteras .
(Förmodligen är burka också fysiskt ohälsosam i vårt solfattiga klimat.)
Liberaler som försvarar burka slösar krafter på ett ovärdigt ändamål

Inga kommentarer: