2010-08-16

Mohamed Omar och Studiegruppen Aguéli

Mohamed Omar har inte synts så ofta offentligt sedan han "kom ut" som antisionist och Palestina-aktivist. .Kaliber redovisade dock hösten 2009 det "tvärextrema" möte som Omar kallat till på Sergels torg, en ohelig allians  av närmare 400  personer, högerextremister, vänsterextremister, Palestinavänner och "antisionister".

Under Mohamed Omars egid har bildats Studiegruppen Agueli .  Den utomordentlige konstnären Ivar Aguéli  levde långa tider i arabiska miljöer. Han omvände sig till islam och hans s manifest från 1904 används nu som upprop för verksamheten.. Aktiviteterna redovisas på hemsidan och invigda blir kallade till hemlig plats för föredrag mm .
I höstens program märks:
•Jüri Lina om frimurarjudarna och bankeliten (2010.08 .28)
•Ahmed Rami om Radio Islam (2010.10.30)
•Ivan Aguéli (2010.11.27)

(Ahmed Rami åtalades på 1990-talet för hets mot folkgrupp i Radio Islam).

I Omars presentation står följande:
Ivan Aguéli , född 1869 i Sala, död 1917 i Barcelona, Spanien, är en av den svenska konstens förgrundsgestalter. Han är också en av islams pionjärer i Västerlandet. Det var han som initierade fransmannen René Guénon i sufismen. Han var aktiv i den antikoloniala kampen i Egypten och tog ställning för det ottomanska kalifatet. Han var en av de första européerna som studerade vid al-Azharuniversitetet.

Aguéli förenade konstnärligt skapande med djup lärdom, mystik och politisk aktivism. Därför har vi valt att uppkalla vår grupp efter honom. Studiegruppens verksamhet bygger på fyra element: kultur, bildning, andlighet och politik. Vårt högkvarter finns i studentstaden Uppsala där vi försöker skapa en intellektuellt stimulerande miljö för unga muslimer.
En gång i månaden arrangerar vi föreläsningar i olika lokaler i Uppsala. Vi har tagit upp ämnen som sionismen, Palestina, .9.11 den nya världsordningen, politisk islam, sufismen, revisionism och judisk makt i Sverige. Föreläsare är bland annat Ahmed Rami, Lasse Wilhelmson, Lars Adelskogh, Ahmed Valsan och Jüri Lina. På grund av repressionen är mötena underjordiska och endast inbjudna personer välkomnas. De annonseras ut i förväg på hemsidan och på den hemliga e-postlistan Antisionisterna. För att bli medlem i Antisionisterna måste du känna någon som redan är med."

Kommentarer är kanske onödiga?


Inga kommentarer: