2010-08-12

Israel

Israel förstörde muslimska gravar

Israeliska schaktmaskiner förstörde natten till tisdagen under polisskydd ett par hundra gravar på en muslimsk gravplats i västra Jerusalem. En fotograf från nyhetsbyrån AFP blev vittne till hur gravstenarna krossades. Publicerad 10 aug 2010 21:35
Uppdaterad Tue Aug 10 21:47:34 CEST 2010 Enligt al-Aqsastiftelsen hade gravarna på den flera hundra år gamla begravningsplatsen i den huvudsakligen judiska delen av staden nyligen restaurerats.
En domstol avslog en vädjan om att förstörelsen skulle avbrytas, varefter schaktmaskinerna kom tillbaka under dagen och enligt arabiska uppgifter förstörde ytterligare några tiotal gravar.
En talesman för Jerusalems kommun gick inte att nå trots flera påringningar. En polistalesman sade att uppgifterna skulle kontrolleras.
I närheten av den förstörda gravplatsen planerar Simon Wiesenthalcentret sitt nya "Museum över toleransen".
Jerusalem TT-AF
(Kursivering LTB)


"Vad det handlar om är att personer i samarbete med den islamiska myndigheten Waqf i Jerusalem ska ha försökt att stjäla mark som tillhör staden genom att under de senaste dagarna forsla dit stenbumlingar som ska föreställa nya gravar. Detta trots att inga begravningar görs på platsen, och ingen ligger begravd där. Islamiska Waqf-arbetare ville inte svara på journalisters frågor om vad de sysslade med, utan lämnade platsen i hast. När svindeln upptäcktes i förra veckan genom ovan länkade bildreportage, gavs omedelbart order om bortforsling av stenblocken.

MUSLIMSKA MYNDIGHETER VILLE BYGGA AFFÄRSCENTRUM PÅ PLATSEN REDAN 1945
Bluffen är en förlängning av en redan avslutad domstolstvist gällande byggandet av ett Museum för Tolerans nära Jerusalems Självständighetspark (se rapport i Haaretz). På platsen ligger det en parkeringsplats som byggdes på 1960-talet utan någon som helst invändning från muslimska intressen."

TT:s uprepade Israelfientliga vinklingar har påtalats bl av bloggarna Pophöger och Fred i Mellanöstern.

Ytterligare information på bloggen Axess



Inga kommentarer: