2010-02-11

Federley nästa i Aftonbladet

Mediadrevet är igång, med Aftonbladet i spetsen och TV i tacksam efterföljd. Federley är som han är och gör ingen hemlighet av det. Brit Stakston i JMW har kloka synpunkter kring detta: "Transparensen är hans trygghet".
Själv följer jag hans blogg som intressant rapport från C i Stockholm, men är väl inte enig med honom t ex om det angelägna att bygga  skyskrapa på Norra Stationsområdet.

Även riksdagsmän har rätt till ett privatliv även om det kan vara obekvämt för partiet med skandalskriverier. Man kan inte frigöra sig från tanken att oppositionen tar till alla medel för att desavouera sittande regering i hopp om kommande vänsterstyre. Vi minns hur man i TV presenterade en gråtande cancerssjuk kvinna uppskrämd inför en osäker framtid på grund av regeringens omänskliga politik, detta utan saklig kontroll av fakta.

Ett annat misstänkliggörande dyker upp i dagens Expressen På löpsedeln står: Jan Björklund tog med frun till USA. I artikeln redovisas dock ordentligt och lugnande bakgrunden, en resa med de närmaste medarbetarna i departementet, samt att fru Björklunds resa kommer att betalas privat.
De båda regeringsplanen fanns enligt artikeln redan under Perssons tid, det sista inköpt 2001. Planen har kommit till flitig användning i samband med ordförandeskapet i EU, både 2001 och 2009. Den mest famösa flygresan annars var när Bosse Ringholm for till Portugal 2004 för en fotbollsmatch...

Visst är det bra att media bevakar att allt går rätt till. I valtider uppstår dock lätt en misstanke om att somliga populistiska påhopp snarare beror på taktiska överväganden än på moralisk indignation.

Inga kommentarer: