2010-02-28

Vacklande Centerideologi modell Flen

Planeringsekon från C -representant i Flens politiskt avlövade budgetberedning (Fp och  Kd, endast ers., V och Mp ej representerade) ger anledning till viss oro:

"DEt har varit tuffa planeringsdagar inför starten på budgetarbetet i kommunen.

DEt gäller att inte tappa sugen. Befolkningen minskar, äldre ökar, kvinnor i fertil ålder vill inte bo i Flen och det betyder liten återväxt.
När det gäller befolkning ar vi god hjälp av att många invandrare väljer Flen. Det är ovanligt många som också är analfabeter vilket ger extra utmaningar.
Behoven i skola och i socialtjänst är betydligt större än det finns medel till.
Men jag har fått lite idéer och nu finns mölighet att jobba fram nya förslag."
(oredigerat citat) 

Formulering och eftertanke lämnar en del övrigt att önska. Med hänsyn till att vederbörande behöll sin plats i budgetberedningen trots att annan gruppledare för C valts under arbetsperioden, och dessutom aktivt motarbetat övriga partiers möjlighet att delta, är de käcka formuleringarna illavarslande.

Budgetberedningen har på sistone fattat detaljbeslut helt utanför kommunstyrelsens insyn och därmed åsidosatt demokratiskt arbetssätt och kommunfullmäktiges beslutsrätt. Det gäller t ex beslutet att slopa tjänsten som miljöstrateg, men också andra ekonomiska avgöranden i strid med tidigare demokratiska beslut.

Den brist på omdöme som återspeglas i bloggen har inte hindrat en fortsatt placering som första namn i Flens centerparti  inför valet 2010. Vederbörande har ofta använt sitsen i KSau för att rösta med majoriteten och mot övriga allianspartier.

Motsättningar har beklagligtvis länge funnits mellan olika falanger inom C, också i Flen. Kan man dra slutsatsen att tongivande delar av lokala C planerar att ansluta sig till det socialdemokratiska blocket? Att detta skulle leda till valframgångar är möjligen en osäker spekulation, kanske borde man ha studerat utfallet av personröstning i föregående val? Är i själva verket namnförslagen resultatet av uteblivet provval? (Betr provval, läs Rejndells artikel på Newsmill!)

Inga kommentarer: