2010-07-04

Bodström efterlyser rättvisa...

Ja, ja, den Bodström! Tydligen var det fler än jag som observerade hans huligansuckar. Idag är han på nytt upprörd, nu över Almedalens orättvisor. Upprördheten speglas i antalet felstavningar. Välbekanta argument kommer som att trycka på en knapp.

Citat Bodströmssamhället
Reinfeldt den 4 juli 2010, 10:43:01
noreply@blogger.com (Thomas Bodström)

Reinfeldt, som talar idag i Almedalen, har höga förtroendesiffror just nu. Tacka fan för det, han slipper ju alla form av granskning. För fyra år sedan visade Svt varje vecka hur arbetslösheten hade ökat. Situationen är likadan nu, men nu visas inga siffror. Och när Reinfeldt säger att han vill vänta till augsuti med att ge besked och då är det bra med det. I stället är all kritik riktat mot Mona Sahlin, som om det är hon som är statsminister.

Varför Reinfeldt får fungera som en slags kommentaror om svensk politik och obemött får recensera andra är märkligt, än mer obegripligt är hur duktiga journalister förvandlas till hovreportrar när de kommer i hans närhet. Alla vet att han kan bli sur och snäsa till om frågorna inte passar. Vad är man rädd för? Att inte få audines nästa gång?

Ibland hör jag männsikor som säger att han är bra, men få kan förklara varför. och det är faktiskt svårt att förklara det.

Att företräda Sverige utomlands? Jovisst har han fått träffa Obama, men den stora internationella frågan var miljömötet i Köpenhamn som slutade i fiasko. Inte i första hand Reinfeldts fel, men det kan ju knappast vara en framgång. Att var den enda statsminister som har en utrikesminister som kan bli delgiven misstanke för föolkrättsbrott väcker större intresse utomlands än i Sverige.

Själv brukar Reinfedlt och Borg lyfta fram att Sverige har så stark ekonomi jämfört med andra länder. Men det var knappast så att länderna hade samma utgångsläge. När borgarna tog över var överskottet 70 miljarder, nu är det ett lika stort underskott.

Skattesänkningarna har nästan helt finaniserats på lånade pengar.
Vi har 146.200 flera arbetslösa under den här mandatperioden där också arbetslösheten har stigit mera än i andra länder. Vi har nästan EUs högsta arbetslöshet för ungdomar, där mera än var fjärde ung person går utan jobb.
Den här högerregeringen har gjort vad alla högerregeringar gör när de kommer till makten: de ökar de ekonomiska och sociala klyftorna.
Så det är inte så att det saknas möjligheter att ställa kritiska frågor till Reinfeldt. När vi påpekar det här får vi ofta höra att vi bara gnäller, men om ingen annan gör det så är det väl bra att vi har en opposition som gör det.
en liten pudel den 3 juli 2010, 23:06:38

Okay, jag håller med, det var inte särskilt moget. Det är farligt att sätta sig och skriva på en blogg i upphetsat tillstånd. Dessutom var jag nykter, så inte ens det kan jag skylla på.
Samtidigt orkar jag inte vara så pc och framhäva det roliga i att se en final mellan Uruguay och Paraguay. Nu blir det inte så, eftersom Paraguay åkte ut. Men skulle domaren varit konskevent och följt regelboken borde deras straff gått om och då skulle vissas drömfinal vara nära.



Nu väntar vi på semifinalerna och till dess får vi hålla till godo med lite Almedalen. Tionde året i rad för mig, jag kan inte säga att jag längtar direkt.

Inga kommentarer: