2010-07-28

Moderaterna är socialismens förvaltare

Jan Kallberg går på bloggen Opinion.se  till frontalangrepp mot moderaternas 20 år av misslyckad politik

Om vi haft två borgerliga partier, ett liberalt och ett socialkonservativt, så hade vi inte sett så många socialdemokrateriska regeringar. Antagligen hade socialdemokratin marginaliserats under 80-talet, och sargats av den mängd skandaler som följt under de senaste tjugo åren, för att sedan permanent hamna under en tredjedel av väljarkåren, med risk att rivas upp av en vänsterfalang.

Socialdemokratins framgångar bygger inte på egen förmåga utan motståndarens oförmåga. SAP har getts fritt spelfält att aggressivt attackera "högern" och "tokliberaler" och borgerligheten har konsekvent duckat och bett om ursäkt. Det borde ha varit ett av Moderaternas viktigaste mål att ena borgerligheten och slå tillbaka. Det är i många stycken omöjligt med fyra partier, fyra partistyrelser, fyra partistämmor och fyra pressmeddelanden. En enad borgerlighet kräver färre och starkare partier. Där har Moderaterna verkat splittrande istället för enande

Som folkpartist har jag själv lite förvånat noterat den nängd av centerpartister som anser sig liberala, i grupen Gröna Liberaler tycks var och varannan höra hemma i centern. Är kanske Kallbergs förslag om ett liberalt och ett socialkonservativt parti genomförbart?
 
Kallberg är en frisk fläkt, läs hela hans inlägg o moderaterna och kanske också hans 15 punkter för ett nytt frihetsparti!

Inga kommentarer: